Business Internaţional

Bill Gates are o avere cât primii cinci miliardari ai Chinei la un loc

Bill Gates are o avere cât primii cinci miliardari ai...

Autor: Cătălina Butan

15.09.2013, 12:28 833

Miliardarii Chinei continuă să se îmbogăţească într-un ritm alert, sfidând încetinirea economică a ţării şi temerile unui bule imobiliare, scrie publicaţia online de ştiri Quartz.

China a mai adăugat 64 de miliardari anul trecut în topul celor mai bogaţi chinezi, ajungând pentru prima dată în istorie la un număr de 315. Averilor primilor cinci miliardari din China s-au dublat, potrivit unui clasament anual realizat de Hurn Report, o publicaţie exclusivistă din China.

China are pentru prima dată în istorie peste 300 de miliardari

Averea personală a lui Wang Jianlin, magnatul imobiliar care construieşte cea mai înaltă clădire rezidenţială din Europa, în Londra, s-a dublat la 22 miliarde de dolari, devind lider în topul celor mai bogaţi oameni din China. Zong Qinghou, cu afaceri în domeniul băuturilor răcoritoare, a coborât de pe primul loc pe al doilea, cu o avere de 18,7 milioane de dolari. Pony Ma, CEO-ul celei mai mari companii digitale din China, Tencent, Wei Jianjun, CEO-ul producătorului auto chinez Great Wall şi Yang Huiyan, un dezvoltator imobilar sunt următorii în top cinci.

Cu toate că ascensiunea celor cinci este impresionantă, averea lor şi a famiilor lor combinată, estimată la 67,5 miliarde de dolari este aproape la acelaşi nivel cu a celui mai bogat om din America, fondatorul Microsoft, Bill Gates.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO