Business Internaţional

Bloomberg: Cel puţin o ţară va părăsi zona euro în următorii cinci ani. Grecia şi Irlanda vor intra în procedură de default

Autor: Adrian Voicu

26.01.2011, 10:48 58

Majoritatea investitorilor de pe pieţele internaţionale seaşteaptă ca cel puţin o ţară să părăsească zona euro în termen decinci ani şi ca Grecia şi Irlanda să intre în procedură de default,scrie Bloomberg.

Conform publicaţiei procentul celor care cred acest lucru estedin ce în ce mai mare, presiunile crescând asupra decidenţilor de aîntări răspunsul dat crizei datoriilor.

Conform anchetei Bloomberg Global Poll, 59% dintre respondenţiau declarat că una sau mai multe ţări din zona euro vor părăsi zonapână în 2016, 11% considerând chiar că acest lucru s-ar puteaîntâmpla chiar şi în termen de 12 luni.

Acest pesimism va obliga la urgentarea discuţiilor dintrecancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez NicolasSarkozy în privinţa găsirii unor noi căi de contracarare a crizeifinanciare după eşecul fondului de urgenţă în calmareapieţelelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO