Business Internaţional

Bucurestii incearca sa iasa pe burse cu ING Barings

21.08.2000, 00:00 19



Guvernul Romaniei pregateste lansarea unei emisiuni de euroobligatiuni pe pietele internationale de capital, pe termen lung, surse guvernamentale declarand ca valoarea imprumutului va fi stabilita ulterior, iar emisiunea va fi lansata in toamna acestui an.

ING Barings ar putea fi mandata drept lead manager pentru aceasta emisiune, un oficial al acestei banci, citat de agentiile internationale de presa, declarand ca " se lucreaza indeaproape cu guvernul Romaniei", fara sa dea alte alte detalii.

Executivul spera sa obtina o dobanda convenabila - LIBOR plus 3-5 puncte procentuale si o scadenta a emisiunii de 7 ani. Suma pe care se mizeaza este de circa 300 milioane $.

Autoritatile romane au anuntat in mai multe randuri ca intentioneaza sa iasa pe piata externa de capital, de unde Romania a lipsit o perioada indelungata.

Romania are, conform agentiei de rating Standard&Poor's, ratingul B- la datoria externa in valuta pe termen lung. Recent, Standard&Poor's a modificat perspectiva de rating pentru Romania de la negativ la stabil.

In martie a.c. alte doua banci, Deutsche Bank si Merrill Lynch, au fost mandatate pentru o emisiune de euroobligatiuni, dar conditiile nefavorabile ale pietei nu au permis realizarea acesteia.

De asemenea, in vara anului trecut, banca elvetiana Credit Suisse First Boston a fost mandatata sa plaseze obligatiuni ale Romaniei pe pietele internationale de capital, fara succes insa, dat fiind ca dobanda ceruta era de circa 17%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO