Business Internaţional

Bursa de valori londoneza refuza oferta suedeza

29.08.2000, 00:00 14



Bursa de Valori din Londra (LSE) a anuntat vineri ca a respins oferta nesolicitata venita din partea OM Gruppen AB - operatorul bursei de valori suedeze, considerand alianta cu Deutsche BA¶rse mult mai convenabila, informeaza Reuters.

Reprezentantii LSE au declarat ca oferta OM consta in 20 de lire sterline (29,50$) pentru fiecare noua actiune OM si 7 lire sterline pentru fiecare actiune LSE. Pretul de inchidere pentru o actiune LSE a fost vineri de 23,50 de lire sterline.

"Nu am avut nici o ezitare cand am refuzat propunerea OM, pe care o consideram cu mult mai putin atractiva decat oferta de fuziune cu Deutsche BA¶rse pentru a crea noua bursa de valori internationala, ce se va numi iX", a declarat presedintele LSE, Don Cruickshank, adaugand ca "pentru actionarii nostri, aceasta oferta este derizorie".

Actionarii LSE vor decide prin vot acceptarea sau nu a fuziunii cu bursa germana, pe 14 septembrie. In luna iulie, Asociatia Managerilor de Investitii pentru Clientii Privati si a Borkerilor Bursieri (Apcims) a solicitat amanarea votului, argumentand ca nu exista avea suficient timp pentru a evalua implicatiile aliantei cu bursa de valori germana.

Apcims este formata din aproximativ 180 de firme membre, care tranzactioneaza pe LSE si se estimeaza ca detine aproape 100 de drepturi de vot din totalul de 298 de actionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO