Business Internaţional

Bursele europene au deschis în scădere, după cea mai bună săptămână din ultimele 8 luni

 Bursele europene au deschis în scădere, după cea mai bună săptămână din ultimele 8 luni

Autor: Vlad Popescu

19.03.2012, 10:29 226

Bursele europene au deschis luni în scădere, după ce au atins săptămâna trecută maximele ultimelor opt luni, investitorii aşteptând noi semne de revigorare a economiei europene şi a celei americane, transmite Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,1% în debutul şedinţei de tranzacţionare.

"Suntem foarte aproape de o perioadă de consolidare. DAX (principalul indice al bursei de la Frankfurt - n.r.) a atins un prag în zona 7.150 de puncte, iar ceilalţi indici au un potenţial de creştere de sub 2%", comentează pentru Reuters un analist francez.

Acţiunile companiei olandeze de curierat expres TNT au urcat cu 1,7% în deschidere pe bursa de la Amsterdam, după ce grupul american UPS a anunţat că va prelua compania pentru 5,2 miliarde de dolari.

Bursele din Asia au crescut luni datorită optimismului generat de performanţele bune săptămâna trecută de pe Wall Street şi semnelor de stabilizare a situaţiei din zona euro.

Indicii MSCI Asia Pacific şi Nikkei au urcat cu 0,2%, bursa de la Tokyo atingând maximul ultimelor 8 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO