Business Internaţional

Tranzacţie gigant în piaţa de curierat: UPS va prelua TNT pentru 5,2 mld. euro în cash, creând o companie cu vânzări de 45 mld. euro pe an

Tranzacţie gigant în piaţa de curierat: UPS va prelua TNT pentru 5,2 mld. euro în cash, creând o companie cu vânzări de 45 mld. euro pe an

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

19.03.2012, 10:05 1153

United Parcel Service (UPS) va plăti 5,2 miliarde euro (6,8 miliarde de dolari) în cash pentru preluarea grupului olandez TNT, au anunţat luni cele două companii de curierat, care vor forma un gigant al industriei de logistică, având vânzări anuale de 45 miliarde euro, transmite Reuters.

TNT a arătat că board-ul executiv şi consiliul de supraveghere sprijină în unanimitate oferta grupului american UPS, de 9,5 euro pe acţiune, ridicată de la nivelul de 9 euro pe acţiune propus în luna februarie.

PostNL, cel mai mare acţionar al TNT, cu 29,8% din titluri, a anunţat de asemenea că va accepta oferta.

Preţul este cu 53,7% mai ridicat faţă de cotaţia bursieră a TNT din ultima zi înaintea apariţiei primului anunţ oficial privind negocierile cu UPS.

UPS, cea mai mare companie de curierat şi expediere internaţională, vrea să preia TNT pentru a-şi consolida extinderea în Europa, în special pe pieţe ca Marea Britanie, Franţa, Germania şi Olanda.

TNT s-a desprins din compania olandeză de servicii poştale PostNL şi a fost listată anul trecut la Amsterdam.

Din cauza profiturilor în scădere şi perspectivelor slabe pentru acest an, managementul TNT a fost supus unor presiuni dure din partea acţionarilor, inclusiv fondurile Jana Partners şi Alberta Investment Management Corp.

Potrivit celor mai recente date disponibile, UPS România a avut în anul 2010 o cifră de afaceri netă de 77,7 milioane lei (18,4 milioane euro), în timp ce TNT România a înregistrat afaceri de 143,5 milioane lei (34 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO