Business Internaţional

Cântăreţii unguri ţin concerte pentru reducerea datoriei ţării

Cântăreţii unguri ţin concerte pentru reducerea datoriei ţării

Foto Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

10.02.2012, 00:02 606

Unii dintre cei mai populari cântăreţi din Ungaria au decis să se implice activ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă ţara. Ei vor susţine două concerte de amploare în februarie, iar fondurile astfel obţinute vor fi folosite pentru reducerea datoriei statulului, scrie The Wall Street Journal.

Biletele pentru cele două concerte, care vor fi organizate pe 19 februarie, costă 2.000 de forinţi (7 euro), iar tot ce se va încasa va fi donat "Ligii contra datoriei publice", un fond înfiinţat de preotul catolic Elemer Redly anul trecut. Evenimentele sunt gratuite pentru copii, cărora li se va cere însă să aducă mici cadouri pentru a fi date celor săraci.

Cele două spectacole vor avea loc în oraşele Budapesta şi Gyor, iar organizatorii speră să strângă între 5 şi 10 milioane de forinţi (34.300 de euro).

Organizatorii au subliniat că suma strânsă e infimă în comparaţie cu datoria Ungariei, de 78,6 miliarde de euro, sau 82,6% din PIB, însă scopul concertelor este de a face populaţia să fie conştientă de o problemă majoră a Ungariei.

Artiştii vor cânta gratuit. Gratuit au fost puse la dispoziţia organizatorilor şi locurile unde se vor desfăşura spectacolele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO