Business Internaţional

Carlo Cottarelli, fost oficial al FMI, este numit premier interimar al Italiei cu misiunea de a face ordine în politica internă a ţării

Carlo Cottarelli, fost oficial al FMI, este numit premier...

Autor: Alex Ciutacu

28.05.2018, 15:31 289

Preşedintele Italiei l-a numit pe fostul oficial al Fondului Monetar Internaţional, Carlo Cottarelli, drept premier interimar, însărcinându-l cu misiunea de a forma un nou guvern şi de a aduce ordine în politica internă, potrivit CNBC.

A treia cea mai mare economie a zonei euro a încercat să-şi formeze un nou guvern încă de la alegerile neconcluzive din luna martie, iar neînţelegerile dintre partide au culminat cu disputa din weekend cu privire la alegerea pentru Ministerul Economiei.

Cottarelli a transmis astăzi că va forma un guvern „foarte repede” pentru a fi pregătit pentur următoarele alegeri, care ar trebui ţinute în toamna anului acesta sau la începutul anului viitor.

„Mă voi prezenta în faţa parlamentului cu un program care – dacă va obţine sprijinul parlamentului – va include aprobarea pentru bugetul din 2019. Atunci parlamentul ar fi dizolvat prin alegerile de la începutul anului viitor”, a spus Cottarelli la scurt timp după ce numirea lui a fost făcută publică.

„În absenţa încrederii (n.r: din partea parlamentului), guvernul va demisiona imediat, iar principala lui funcţie va fi gestionarea afacerilor interne până la următoarele alegeri din luna august”, a adăugat Cottarelli.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO