Business Internaţional

Cartea care l-a impresionat pe Bill Gates

Cartea care l-a impresionat pe Bill Gates

Autor: Octavian Calei

08.12.2013, 13:22 1315

Financial Times a publicat o listă cu cărţile anului 2013, selectate de către redactorii publicaţiei dar şi de către nume sonore din diverse domenii.

Bill Gates, fondatorul imperiului software Microsoft, recomandă cartea lui Marc Levinson, „The Box: How the Shipping Container Made the World Smaller and the World Economy Bigger” (”Cutia: Cum a reuşit containerul de mărfuri să facă lumea mai mică şi economia mondială mai mare” – n.r.).

„Cartea a fost publicată în 2006 dar am citit-o anul acesta, în timpul unei vizite la Canalul Panama. O carte despre cutii de metal nu ar suna palpitant, însă Levinson reuşeşte să o anime cu personaje captivante şi detalii surprinzătoare. El dezvăluie istoria containerului de mărfuri care a revoluţionat modul în care se fac afacerile, influenţând totul – de la timpii de livrare până la adâncimea porturilor. Este un ghid util al fundaţiei globalizării. De acum înainte, nu voi mai privi cu aceeaşi ochi un vapor cu marfă”, scrie Bill Gates.

Lucrarea lui Levinson a fost numită de New York Times „o carte inteligentă şi antrenantă”. Pentru titlul cărţii, autorul s-a inspirat de la emisiunea „The Box” difuzată de BBC din 2008 în care reporterii urmăresc un container timp de un an.

„The Box” a câştigat o medalie de bronz din partea Independent Publisher Book Awards în 2007 la categoria finanţe/investiţii/economie. De asemenea, volumul a intrat în 2006 pe lista „Goldman Sachs Business Book of the Year Award”.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO