Business Internaţional

Casa Albă revizuieşte strategia faţă de Coreea de Nord, incluzând dimensiuni posibil militare

Casa Albă revizuieşte strategia faţă de Coreea de...

Autor: Raluca Manga

02.03.2017, 11:59 89

În contextul în care preşedintele american, Donald Trump, a luat măsuri pentru a-i asigura pe aliaţii săi că nu va abandona angajamentele care au stat la baza politicii americane privind Asia timp de mai multe decenii, promisiunea sa că Phenianul nu va mai testa vreodată o rachetă balistică continentală, combinată cu revizuirea strategiei care durează de două săptămâni, i-a determinat pe unii lideri să susţină o schimbare în politica americană.

Această revizuire a strategiei efectuată de Statele Unite are loc în contextul unor evenimente care au pus presiune asupra stabilităţii în regiune. Luna trecută, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în Marea Japoniei, iar fratele vitreg la liderului nord-coreean a fost asasinat în Malaysia, comentează Fox News.

Oficialii SUA au subliniat dimensiuni posibil militare ale strategiei lor în curs de dezvoltare în discuţiile recente cu aliaţi, au spus persoane familiare cu acest caz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO