Business Internaţional

Cât câştigă un bancher central. Cel mai bine plătit este un eleveţian

Cât câştigă un bancher central

Autor: Gabriel Razi

15.12.2010, 23:30 134

Întotdeauna a existat o curiozitate pentru salariile fabuloaseale bancherilor, însă mai puţin cunoscute sunt sumele pe care lebagă în portofel guvernatorii băncilor centrale.

Cel mai bine plătit guvernator este elveţianul PhilippHildebrand, care a încasat 860.000 de dolari în 2009, scrie revistaBloombergBusinessweek.

Cu toate că are în mână politica monetară a celei mai marieconomii a planetei, americanul Ben Bernanke (foto st.), omul dinspatele destinelor Fed, a încasat mai puţin de jumătate faţă deomologul său de la BCE Jean Claude Trichet (foto dr.).

Deşipreferă să îşi ţină salariul secret, guvernatorul băncii centrale aRomâniei Mugur Isărescu se pare că bate la porţile selectei ligi acelor mai bine plătiţi bancheri. Salariul guvernatorului BNR MugurIsărescu este estimat la 60.000-80.000 de euro (80.000 - 107.000 dedolari) anual. Comparativ, cel mai bine plătit bancher american dinmediul privat a fost anul trecut John Stumpf, preşedintele şidirectorul executiv al băncii Wells Fargo, el primind un pachetsalarial de 18,7 mil. dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO