Business Internaţional

Cât cheltuie americanii pe cadouri de Valentine's Day

Cât cheltuie americanii pe cadouri de Valentine's Day

Autor: Traian Terzianm

08.02.2011, 16:48 38

Sigur că putem să punem un preţ pe dragoste darsă fim realişti- dacă vrem să ne tratăm partenerul într-un mod bunde Valentine's Day, preţul poate fi destul depiperat, scrie Cnbc.com

Federaţia Naţională de Retail (FNR) din StateleUnite a estimat pentru anul acesta o creştere de 11% faţă de anultrecut a cheltuielile americanilor pe cadourile pentruValentine's Day la 15,7 miliarde de dolari (11,5 mld.euro) sau 116 dolari cheltuiţi de fiecare persoană.

Cheltuielile pe bijuterii sunt aşteptate săajungă anul acesta la 3,5 mld. dolari faţă de 3 mld. dolariînregistraţi anul trecut.

Totalul banilor cheltuiţi pe îmbrăcăminte şi lenjerieintimă va fi de aproximativ 1,6 mld. dolari faţă de 1,5mld. dolari din 2010. Potrivit unui raport făcut deCitibank, cina în oraş este celmai dorit cadou pentru Valentine's Day, aceastafiind aleasă de 46% dintre americanii care sărbătorescevenimentul.

Florile, de asemenea vor avea vânzări de 1,7 mld.dolari, dulciurile de aproximativ 1,5 mld. dolarişi nu în ultimul rând sejururile, mai ales într-odestinaţie cu un climat mai cald, se vor majora anul acesta cu 5,7%faţă de anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO