Business Internaţional

Cazinourilor Stanley Leisure le-a revenit norocul

27.01.2005, 00:00 15



Stanley Leisure, cel mai mare operator de cazinouri din Marea Britanie, a raportat o crestere de 17% a profitului, pe prima jumatate a anului fiscal britanic, relateaza Financial Times.



Cu trei saptamani in urma, actiunile companiei scazusera insa cu 11% dupa ce aceasta a anuntat ca profitul pe intregul an fiscal va fi cu 20% sub estimari. Anuntul venise dupa ce norocul a fost in favoarea clientilor, in perioada de dinaintea Craciunului.



Pe prima jumatate a anului fiscal, castigurile inainte de impozitare, au fost de 24,7 milioane lire sterline ( 35,5 mil. euro), cifrele situandu-se peste asteptarile analistilor, de 23,9 mil. lire (34,4 mil. euro).



"Pentru prima jumtate a anului, rezultatele sunt satisfacatoare si suntem incantati de evolutia buna a cazinourilor londoneze", a declarat directorul executiv, Bob Wiper.



Stanleys, care a achizitionat recent 50% din cazinourile Maximos si a anuntat ca are in vedere si alte oportunitati de dezvoltare a aceastei afaceri.



Presedintele companiei a afirmat: "Relaxarea conditiilor impuse de guvern asupra acestei afaceri si posibilitatea initierii de campanii publicitare vor avea un impact pozitiv asupra companiei."



Totusi, profitul va fi asemanator cu cel de anul trecut, compania fiind afectata de o perioada norocoasa pentru clientii care au mizat pe cursele de cai si pe fotbal.



Cazinourile au mai inregistrat costuri suplimentare din reamenajarea unor cladiri, insa a inregistrat o crestere a castigurilor de 60% din terminalele fixe (14,53 mil. euro).



Castigurile din modalitatile traditionale de joc ale Stanley Leisure au scazut cu 7%, la 14 mil. lire (20,1 mil. euro), in timp ce profitul din operatiunile internationale a scazut cu 14%, la 1,8 mil. lire (2,6 mil. euro). In aceeasi perioada, cifra de afaceri a urcat cu 28%, la 963,5 milioane lire (1,39 miliarde euro). dan.zavoianu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO