Business Internaţional

Ce spune presa britanică despre Florin Morariu, românul care a intervenit în atacul terorist din Londra? Publicaţia Metro: „E un adevărat britanic”

Ce spune presa britanică despre Florin Morariu, românul...

Autor: Roana Rotaru

07.06.2017, 11:23 4163

Publicaţia britanică Metro, un ziar care se distribuie gratuit la metrourile din Londra, a scris pe prima pagina a ediţiei de ieri, 5 iunie, că Florin Morariu, românul care a intervenit în atacul terorist din Londra - lovind atacatorii cu o navetă de pâine, este „un adevărat britanic”.

„În orice altă zi este doar un imigrant. În momentul în care a făcut ceva bine... este un <<adevărat britanic >>. Pentru că, cu siguranţă, un adevărat român ţi-ar fi furat portofelul sau ceva de genul acesta, ca orice alt est european sărac şi necivilizat”, a scris pe facebook o românca care lucrează în Anglia şi care a sesizat abordarea publicaţiei britanice.

Publicaţia britanică Metro a menţionat însă ca element secundar că Florin Morariu s-a născut în România şi că acum el este mândria Londrei.

Florin Morariu este descris ca un erou în presa internaţională, după ce l-a lovit cu o ladă mare de pâine în cap pe unul dintre atacatorii din Londra, înainte de a oferi adăpost în brutăria în care lucra la 20 de oameni îngroziţi de ce se întâmpla pe străzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO