Business Internaţional

Cei mai bogaţi oameni ai planetei cer să fie superimpozitaţi

Cei mai bogaţi oameni ai planetei cer să fie...

Autor: Eduard Ivanovici

19.07.2020, 07:59 1484

Un grup de 83 dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă cer guvernelor să crească permanent taxele pentru cetăţenii înstăriţi în ideea ca economia, lovită masiv de pandemia de coronavirus, să îşi poată reveni la normal, scrie The Guardian.

 „Pe măsură ce COVID-19 continuă să lovească, milionarii ca noi au un rol crucial în vindecarea lumii. Nu, nu suntem cei care îngrijim bolnavii din secţiile de terapie intensivă. Nu suntem cei care conducem ambulanţele care îi aduc pe cei bolnavi la spital. Nu umplem rafturile magazinelor alimentare şi nu livrăm mâncare din uşă în uşă”, reiese din scrisoarea milionarilor trimisă către cotidianul englez.

„Însă avem bani, mulţi. Bani de care este neapărată nevoie şi de care va fi nevoie în anii următori pe măsură ce lumea va continua să îşi revină din această criză.”

Grupul a avertizat că impactul economic al crizei generate de coronavirus ar putea „dura câteva decenii” şi ar „împinge spre sărăcie o jumătate de miliard de oameni”.

Printre semnatari se găsesc nume precum Stephen Tindall, fondatorul grupului Warehouse şi al doua cea mai bogată persoană din Noua Zeelandă, scenaristul şi regizorul britanic Richard Curtis, investitorul irlandez John O’Farrell şi Abigail Disney, moştenitoarea Disney.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO