Business Internaţional

Cel mai bun bucătar femeie

Cel mai bun bucătar femeie

Autor: Ştefan Stan

29.09.2013, 21:09 411

Elena Arzak, câştigătoarea premiului pentru cel mai bun bucătar femeie din lume, respinge criticile pentru limitarea la un singur sex aduse acestei distincţii şi se mândreşte cu recunoaşterea primită pentru activitatea din restaurantul de trei stele Michelin, pe care îl conduce împreună cu tatăl ei, scrie Bloomberg.

Arzak susţine că vor fi din ce în ce mai mulţi bucătari de top femei şi că primeşte distincţia ca pe o recunoaştere a capacităţilor ei profesionale, nu ca pe o discriminare de sex.

“Este o problemă de natură socială, pentru că femeile, nu doar când vine vorba de gătit, dar şi în alte profesii, stau mai mult acasă”, a declarat Elena.

Restaurantul Elenei este situate în San Sebastian, în zona Bască din Spania.

“Bunica mea a fost bucătar, mama a lucrat în restaurant şi personalul pe care îl am este format în proporţie de 80% din femei. Pentru mine, mereu a fost ceva normal ca o femeie să fie bucătar”, a spus Arzak.  

Tatăl Elenei, Juan Mari, este un expert în bucătăria contemporană Bască şi continuă să fie activ şi să gătească în restaurantul din San Sebastastian împreună cu fiica lui. În ciuda distincţiilor primite, Elena vorbeşte cu admiraţie despre tatăl ei. “Este incredibil cât de multe ştie. Pentru mine, întotdeauna va fi şeful”, a adăugat Elena. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO