Business Internaţional

Cel mai vechi producător de arme din Statele Unite a intrat în insolvenţă. Compania este deţinută de un fond de investiţii care a cumpărat hotelul Radisson din Bucureşti

Cel mai vechi producător de arme din Statele Unite a...

Autor: Alex Ciutacu

26.03.2018, 16:56 11699

Remington Outdoor Co, unul dintre cei mai mari producători de arme din Statele Unite, a depus cererea de intrare în insolvenţă, duminică, pentru a începe să negocieze un deal cu creditorii, în contextul în care opinia publică presează guvernul să ia măsuri împotriva armelor de foc, potrivit Reuters.

CEO-ul companiei, Stephen Jackson, a declarat în documente că vânzările Remington s-au prăbuşit în anul de dinaintea intrării în insolvenţă, şi că  firma a început să nu mai poată obţine finanţări de la creditori.

Remington, cel mai vechi producător de arme din America, a anunţat în februarie că încearcă să îşi reducă datoriile de 950 de milioane de dolari, în cadrul unui deal care urma să transfere controlul asupra companiei către creditori. Compania plănuieşte să încheie formalităţile legale până pe data de 3 mai.

Cererea de insolvenţă vine după ce, în data de 14 februarie, 17 persoane au fost împuşcate în cadrul unui atac la un liceu din Parkland Florinda, ceea ce a generat o campanie intensă împotriva armelor de foc din partea activiştilor.

Mai multe companii mari din Statele Unite şi o serie de retaileri au luat deja o serie de măsuri împotriva comercializării de arme de foc.

Compania este deţinută de fondul de investiţii Cerberus Capital Management LP, care a cumpărat anul trecut, într-un consorţiu cu Revetas Capital, un pachet de 98,2% din acţiunile complexului hotelier Radisson din Capitală, de la compania Elbit Imaging, contra sumei de 169,2 milioane de euro, potrivit ZF.

Cerberus va pierde controlul asupra companiei Remington. Printre creditorii care vor prelua controlul se numără Franklin Templeton Investments şi JPMorgan Asset Management.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO