Business Internaţional

Cel puţin 22 de morţi, în urma unui atentat în Benghazi, estul Libiei

Cel puţin 22 de morţi, în urma unui atentat în...

Autor: Mircea Olteanu

03.08.2016, 08:52 55337

Cel puţin 22 de persoane au decedat, iar alte 20 au fost rănite, în urma unui atac cu vehicul-capcană care a vizat forţele de securitate din oraşul libian Benghazi, au anunţat autorităţile locale, relatează Reuters online.

Explozia a avut loc într-o zonă rezidenţială din cartierul Guwarsha, care este scena luptelor între forţele de securitate loiale guvernului din estul Libiei şi o alianţă ce cuprinde islamişti şi o serie de alţi oponenţi.

Atacul a vizat o adunare a forţelor speciale ale Armatei Naţionale Libiene (LNA), a declarat Fadel al-Hassi, un comandant LNA.

Alianţa, numită Consiliul Shura al Revoluţionarilor din Benghazi, a revendicat atacul printr-un comunicat postat pe paginile electronice folosite de grup. În comunicat se afirmă că atacul a provocat 28 de decese, iar peste 70 de persoane au fost rănite.

Benghazi a devenit scena unor confruntări violente după ce, în urmă cu doi ani, comandantul Khalifa Haftar al Armatei Naţionale Libiene (LNA) a lansat o campanie militară împotriva Consiliului Shura. Forţele sale au avansat în mai multe zone, în ultimele luni, însă nu au reuşit să obţină controlul deplin al oraşului.

Forţele comandantului Haftar sunt aliate cu guvernul din estul Libiei, înfiinţat în 2014, când mai multe grupuri armate au decis să formeze o administraţie separată de cea din Tripoli, capitala Libiei.

Atacul de marţi a venit la o zi după ce forţele Haftar au obţinut controlul unui punct de intrare strategic în Guwarsha, care a fost mult timp deţinut de Ansar al-Sharia, un grup care are legături cu al-Qaeda şi care face parte din Consiliul Shura.

De asemenea, organizaţia teroristă Stat Islamic are o prezenţă în zonă, iar săptămâna trecută, a efectuat un alt atac sinucigaş în Guwarsha, care a cauzat cel puţin trei decese în rândul forţelor de securitate şi 25 de răniţi.

Care sunt diferenţele dintre vălurile islamice purtate de femeile musulmane

Cum arată casa lui Calvin Harris, cel mai bine plătit DJ din lume. Muzicianul şi-a scos la vânzare ”castelul” pentru 10 mil. de dolari

Ţăndărei, oraşul din România cu vile ca în Beverly Hills

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO