Business Internaţional

Cel puţin 42 de morţi, inclusiv 27 de civili, în raiduri aeriene ruse efectuate în Siria - OSDO

Cel puţin 42 de morţi, inclusiv 27 de civili, în...

Autor: Mihai Draghici

06.11.2015, 15:11 91

"Patruzeci şi doi de oameni - 27 de civili şi 15 combatanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic - au murit în raidurile aeriene ruse din Raqqa", transmite Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, precizând că bombardamentele au avut loc marţi.

Reţeaua Siriană pentru Drepturile Omului anunţase luni că 254 de persoane au murit în urma raidurilor aeriene efectuate în ultimele săptămâni de Rusia în Siria.

Rusia a lansat începând din 30 septembrie raiduri aeriene în Siria, pentru susţinerea Administraţiei Bashar al-Assad. Moscova susţine că atacă exclusiv poziţii teroriste, dar Statele Unite şi NATO denunţă raiduri care vizează grupuri insurgente.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO