Business Internaţional

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Croaţia. Galerie FOTO

Parcul Naţional Lacurile Plitvice

Cele mai frumoase locuri de vizitat în Croaţia

Autor: Luciana Georgescu

27.09.2014, 15:21 1999

Croaţia este una dintre noile destinaţii preferate ale turiştilor dintre ţările cu ieşire la Marea Mediterană, avantajul principal fiind dat de preţurile mici comparativ cu cele din state precum Italia sau Franţa, scrie Business Insider.

Bloggerii de la Business Insider au întocmit o listă cu cele mai frumoase locuri din Croaţia.

  1. Zagreb

Capitala ţării, Zagreb, este complet diferită de capitale europene agitate, precum Atena sau Roma. Zagrebul este presărat cu bulevarde mari, împânzite de cafenele şi de baruri, dar şi cu muzee, cele mai faimoase fiind Muzeul Relaţiilor Destrămate şi Muzeul de Artă Naivă. La orice colţ de stradă pot fi întâlniţi vânzătorii ambulanţi, care oferă porumb fiert sau copt la preţuri mici.

  1. Split

Cunoscut pentru petrecerile pe plajă şi plimbările cu iahtul, oraşul Split iese în evidenţă şi datorită particularităţilor istorice. Oraşul a fost construit în jurul Palatului lui Diocleţian, o fortăreaţă din marmură care datează din secolul patru. Turiştii se pot plimba pe străzile însorite, dispuse sub forma unui labirint, sau pot alege să se bronzeze pe plaja Bacvice, una dintre puţinele plaje cu nisip din Split.

  1. Hvar

La o oră distanţă cu barca de Split, Hvar este o insulă înconjurată de apele Mării Adriatice. Delicatesele locale reprezintă o combinaţie între specificul grecesc şi cel italienesc, dar cu o notă dată de bucătăria croată.

  1. Zadar

Oraşul Zadar este plin de vânzători ambulanţi de îngheţată. Noaptea, Zadarul se trezeşte la viaţă pe măsură ce străzile sunt împânzite de artişti care cântă, dansează şi înveselesc atmosfera cu ajutorul trompetelor. Oraşul include şi un debarcader, unde turiştii pot vizita monumente de artă modernă, cel mai renumit fiind “Sea Organ”.

  1. Parcul Naţional Lacurile Plitvice

Cu o suprafaţă de 300 de kilometri pătraţi, parcul, care primeşte peste un milion de vizitatori anual, a fost inclus în Patrimoniul UNESCO în 1979. Turiştii pot opta pentru o plimbare cu barca, care este inclusă în preţul biletului de intrare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO