Business Internaţional

CEO-ul HSBC înlocuit din funcţie după eşecul încercării de a ajunge preşedintele instituţiei

CEO-ul HSBC înlocuit din funcţie după eşecul încercării de a ajunge preşedintele instituţiei

Autor: Adrian Voicu

25.09.2010, 21:17 26

Cea mai mare bancă din Europa, HSBC, a pus capăt celor douăsăptămâni jumătate cu privire la succesorul lui Stephen Green lafuncţia de preşedinte al instituţiei prin înlocuirea tuturor celortrei executivi de top ai băncii, informează Bloomberg.

Michael Geoghegan, CEO al băncii timp de patru ani, va părăsifuncţia după ce a eşuat în încercarea de a convinge acţionarii săîl susţină în funcţia de preşedinte. Acesta va fi înlocuit de şefuldiviziei de investiţii bancare Stuart Gulliver.

Green, care a părăsit funcţia pentru a deveni ministrulcomerţului din Marea Britanie, va fi înlocuit de directorulfinanciar al băncii, Douglas Flint.

Iain MacKay, executiv al diviziei Asia-Pacific, îl va înlocui peFlint în funcţia de director financiar.

Aceasta este cea mai drastică schimbare din istoria de câtevadecenii a băncii. Geoghegan, care a devenit CEO după ce Green afost avansat la poziţia de preşedinte al băncii, a încercat săatragă susţinerea investitorilor pentru a-l înlocui şi lapreşedinţia băncii. Cu toate acestea, conform unui sondaj alBloomberg adresat către 20 de acţionari ai HSBC, niciunul nu l-asusţinut.

În ultimii 33 de ani, a devenit un obicei ca preşedinţii HSBC săfi fost anterior CEO ai băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO