Business Internaţional

Certuri la nivel înalt: Ministrul rus al Finanţelor, Aleksei Kudrin, a demisionat

Certuri la nivel înalt: Ministrul rus al Finanţelor, Aleksei Kudrin, a demisionat

Autor: Ioana Bojan

26.09.2011, 20:43 216

Ministrul rus al Finanţelor, Aleksei Kudrin, şi-a prezentat luni demisia, acceptată de Kremlin, după ce a declarat că este în dezacord cu preşedintele Dmitri Medvedev, a anunţat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui, Natalia Timakova, relatează AFP.

"Preşedintele Rusiei a semnat un decret referitor la demisia vicepremierului şi ministru al Finanţelor Aleksei Kudrin", a declarat Timakova, citată de agenţiile ruse.

Întrebat de agenţia RIA Novosti dacă şi-a dat demisia, Kudrin a răspuns laconic la telefon: "Da".

Anterior, în cursul zilei de luni, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a somat pe ministrul de Finanţe să demisioneze sau să-şi confirme loialitatea, după ce acesta a declarat că nu va participa la un nou Guvern sub conducerea sa.

"Dacă nu sunteţi de acord cu politica preşedintelui, pe care o pune în practică Guvernul, aveţi o posibilitate, să demisionaţi. Dacă estimaţi că există dezacorduri, vă puteţi semna demisia aici şi acum", a declarat Medvedev, potrivit agenţiei Itar-Tass.

"Trebuie să vă hotărâţi foarte repede şi să-mi daţi un răspuns astăzi: sau plecaţi de la principiul că dezacordurile la care faceţi referire nu există şi atunci ar trebui să vă explicaţi. Dacă aceste divergenţe există, nu văd altă soluţie", a adăugat el.

"Puteţi să primiţi sfaturi de la cine vreţi, dar atât timp cât eu sunt preşedinte, eu iau acest gen de decizii", a precizat preşedintele, după ce Kudrin a răspuns că intenţionează să discute această problemă cu premierul Vladimir Putin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO