Business Internaţional

Cinci dintre cele mai spectaculoase restaurante din lume. Galerie FOTO

5. H.R. Giger Museum Bar, Gruyères, Elveţia Hans Rudolf Giger, un pictor suprarealist elveţian, s-a inspirit din filmele SF şi a construit un restaurant cu un model care pare din altă lume. Iniţial, Giger construise decorul pentru o adaptare cinematografică a celebrei cărţi Dune a lui Frank Hebert, însă filmul a fost turnat în alt loc, iar “platoul” a fost transformat în restaurant.

Cele mai spectaculoase restaurante

Autor: Ştefan Stan

24.03.2014, 16:48 2281

Unele restaurante de top din Europa încearcă să impresioneze nu doar prin felurile specifice de mâncare, sau prin preparatele unice, ci şi prin locaţiile inedite în care aleg să îşi servească clienţii, scrie Daily Mail.

Fie că este vorba de restaurante „la înălţime”, sau de localuri din cripte vechi de sute de ani, site-ul de comparaţii GoEuro.co.uk a alcătuit un top cu cele mai interesante locuri din Europa unde poată fi servită masa.

5. H.R. Giger Museum Bar, Gruyères, Elveţia
Hans Rudolf Giger, un pictor suprarealist elveţian, s-a inspirit din filmele SF şi a construit un restaurant cu un model care pare din altă lume. Iniţial, Giger construise decorul pentru o adaptare cinematografică a celebrei cărţi Dune a lui Frank Hebert, însă filmul a fost turnat în alt loc, iar “platoul” a fost transformat în restaurant.

4. Marsden Grotto, South Shields, Marea Britanie
Restaurantul este situat într-o peşteră care ar fi fost folosită de piraţi şi hoţi drept refugiu în secolul 18. Pentru multă vreme, peştera a fost considerată “bântuită” de localnici.

3. Electrolux Cube, situat în mai multe locaţii din Europa
Unele restaurante ţin la tradiţia lor şi îşi păstrează locaţia pe toată durata funcţionării, însă dezvoltatorii Electrolux Cube au gândit o structură mobilă, din sticlă transparentă, care se mută la fiecare patru luni în inima principalelor oraşe europene.

2.  Solo Per Due, Vacone, Italia
Restaurantul italian încearcă să ofere clienţilor o experienţă cât mai personală. Solo per due (Doar pentru doi) are o singură masă, tot personalul restaurantului concentrându-se pe cei doi clienţi din local.

1. Cina în cer, în mai multe oraşe europene
Dezvoltatorii din spatele conceptului “cină în cer” au renunţat la ideea tradiţională de restaurant cu ziduri sau geamuri şi s-au gândit să ofere clienţilor o experienţă unică: posibilitatea de a lua masa la înălţime. Modelul de restaurant cu care au venit antreprenorii poate servi 22 de persoane în acelaşi timp, la o “masă” ridicată de o macara la 30 de metri înălţime.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO