Business Internaţional

Cine este Ioana Popescu, românca necunoscută care a fost invitată în clubul elitelor de la Davos

Cine este Ioana Popescu, românca necunoscută care a...

Autor: Bogdan Cojocaru

21.01.2014, 17:26 3523

Ioana Popescu este profesor de Ştiinţa Deciziilor la şcoala internaţională de afaceri INSEAD şi se numără printre cei invitaţi să participe la ediţia de anul acesta a Forumului Economic Mondial de la Davos.

Ioana Popescu a primit titlul de Young Global Leader (tânăr lider mondial, în traducere) din partea Forumului Economic Internaţional în 2009, devenind astfel membru al comunităţii Young Global Leaders.

Aceasta reuneşte lideri tineri din toate domeniile de activitate şi toate regiunile lumii şi îşi selectează membrii ţinând cont de realizările profesionale, expertiză şi angajamentele faţă de societate.

Ioana Popescu este, de asemenea, profesor al departamentului de Management Strategic al Veniturilor şi deţine două titluri de doctor, în Cercetare Operaţională şi în Matematică Aplicată, acordate de prestigiosul Institut Tehnologic Massachusetts (MIT).

Ea a absolvit Summa cum Laude al Colegiului Wellesley din Statele Unite, unde a studiat matematica şi ştiinţa computerelor.

Ioana Popescu ţine conferinţe la evenimente academice şi publică lucrări în reviste de specialitate, a primit mai multe premii de excelenţă în cercetare, iar INSEAD i-a acordat titlul de cel mai bun profesor pentru cursuri masterale şi premiul pentru excelenţă în predare în fiecare an de la începutul activităţii ei ca profesor. Un alt român invitat la ediţia de anul acesta al Forumului este premierul Victor Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO