Business Internaţional

Cladirea Daewoo din Varsovia si-a schimbat proprietarul

17.12.2002, 00:00 8

Dupa trei ani si jumatate de negocieri, Apollo-Rida Poland, o firma de investitii si dezvoltare din domeniul imobiliar cu capital american, a achizitionat in cele din urma Warsaw Trade Tower de la Daewoo Engineering and Construction in schimbul unei sume care nu a fost facuta publica. Initial compania a declarat ca pretul total al cladirii se va ridica la peste 100 milioane de euro.
"Turnul este un adevarat punct de reper al Varsoviei si o creatie arhitecturala de marca," a declarat David Mitzner, presedinte al Apollo-Rida Poland.
Finalizata in 1999, Warsaw Trade Tower, de 208 metri si 43 de etaje, este cea mai inalta cladire de birouri din Europa Centrala. Este in general recunoscuta ca fiind caracterizata de o inalta calitate tehnica,  dispunand de cele mai rapide lifturi din Europa, insa a avut de suferit de cand a fost desemnata drept sediu al acum defunctei Daewoo Corporation in Polonia. Un alt factor care a afectat cladirea a fost asocierea acesteia cu compania coreeana aflata in dificultate (fiind cunoscuta pana de curand sub denumirea de cladirea Daewoo). In prezent numai un sfert din spatiile turnului sunt ocupate de catre compania de consultanta KPMG, care a inchiriat 6.000 de metri patrati.
Ira Mitzner, vice-presedinte al Rida Development Corporation, compania-mama din Statele Unite a Apollo-Rida, si fiul lui David Mitzner, a declarat pentru Warsaw Business Journal ca tranzactia este o "achizitie oportunista".
"Problema nu a fost cladirea, ci un management neadecvat al sponsorilor si incapacitatea acestora de a veni cu o strategie de marketing potrivita," a declarat acesta. Compania intentioneaza in prezent sa modernizeze atat cladirea, cat si zona din jurul acesteia.
Ira Mitzner a declarat ca, in prezent, scopul companiei Apollo-Rida este de a inchiria turnul intr-un procent semnificativ pana la sfarsitul anului 2003. Firma intentioneaza sa poarte discutii cu "membri ai comunitatii companiilor de brokeraj in legatura cu un anumit nivel de reprezentanta," a adaugat acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels