Business Internaţional

Compania aeriană United Airlines scade cu 6% pe bursă, după ce a estimat pierderi în primul trimestru şi un ritm mai lent de creştere a cererii

Compania aeriană United Airlines scade cu 6% pe bursă,...

Autor: Valeriu Dănilă

14.03.2023, 13:47 43

Acţiunile United Airlines au scăzut cu 6% în timpul programului de tranzacţionare pre-hours, marţi, după ce compania a estimat o pierdere pentru primul trimestru, invocând o creştere mai slabă a cererii în comparaţie cu alte luni şi costuri mai mari ale combustibilului, scrie CNBC.

Compania a mai spus că va avea cheltuieli legate de un posibil nou contract cu piloţii săi în primul trimestru, mai devreme decât a estimat anterior, deşi negocierile sunt încă în desfăşurare.

United Airlines se aşteaptă acum la o pierdere ajustată între 60 de cenţi şi 1 dolar pe acţiune pentru primul trimestru.

„În timp ce este de aşteptat ca fiecare lună din 2023 să producă un venit unitar semnificativ mai mare decât lunile corespondente din 2019, compania observă noi tipare de cerere sezonieră, cu o creştere mai mică în Ianuarie şi Februarie, faţă de restul lunilor. ”, a declarat un reprezentant al companiei United Airlines.

Pe măsură ce călătorii revin la modele de rezervare mai tradiţionale, cum ar fi călătoriile în apropierea vacanţelor şi a altor perioade populare, veniturile din al doilea trimestru vor fi probabil mai mari decât se aştepta anterior United, cu veniturile operaţionale în creştere la jumătatea anului.

Compania aeriană a spus că se aşteaptă la un câştig între 10 şi 12 dolari pe acţiune în acest an, pe o bază ajustată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO