Compania Daimler dă în judecată gigantul Amazon pentru că ar vinde piese contrafăcute de Mercedes-Benz

17 dec 2017 Autor: Alex Ciutacu

Comerţul cu produse contrafăcute sau de contrabandă este interzisă prin lege, dar Amazon a reuşit până acum să evite acuzaţiile cu privire la acest delict, susţinând că ei sunt doar un intermediar nevinovat pentru vânzarea acestor produse, nu sunt vândute de companie în sine, potrivit Forbes.

Deşi s-au adunat grămezi de procese împotriva Amazon din partea a numeroase companii care au încercat să demonteze argumentul oferit de companie, niciunul dintre aceşti actori nu a reuşit să demonstreze prea multe în tribunal. Până acum.

Daimler, compania-mamă a Mecedes Benz, ar putea demonstra din punct de vedere legal că Amazon este un vânzător direct de produse contrafăcute, şi duce gigantul de e-commerce în tribunal.

Dacă Daimler va primi câştig de cauză, procesul va zgudui compania lui Jeff Bezos până în inima corporaţiei şi vor stabili un nou precedent legal.

În timp ce legile privind marca înregistrată şi drepturile de autor sunt ocolite masiv de către platforma Amazon – fapt care a fost dezbătut de multiple surse media, firme de cercetare şi chiar de proprii angajaţi din segmentul de legal al Amazon – compania a câştigat un proces masiv în 2015 care i-a absolvit de orice responsabilitate asupra produselor pe care comercianţii externi le vând prin intermediul platformei.

 

 

 
Cuvinte cheie:
vanzare
, amazon
, companie
, daimler
, gigant
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide