Business Internaţional

Companiile greceşti nu sunt pregătite pentru ofensiva cardurilor anunţată de guvern

Companiile greceşti nu sunt pregătite pentru ofensiva...

Autor: CătăIina Apostoiu

23.02.2016, 00:00 750

Companiile din Grecia nu sunt pregătite pentru extinderea plăţilor electronice prin utilizarea obligatorie a cardurilor de credit şi debit pentru tranzacţiile zilnice, scrie Ekathimerini.com.

Guvernul grec a transmis contribuabililor că aceştia va trebui să-şi cheltuiască o anumită parte din venituri prin tranzacţii bancare şi cu cardul pentru a se putea califica la o scutire anuală de taxe. Totuşi, o mare parte din magazine nu dispun de terminale POS necesare pentru plăţile cu cardul, în timp ce cardurile sunt acceptate doar de un număr restrâns de medici, electricieni, instalatori, avocaţi şi alţii care tind să cântărească cel mai mult în evaziunea fiscală din ţară.

Un studiu recent al Fundaţiei pentru Cercetare Economică şi Industrială (IOBE) relevă faptul că o utilizare mai mare a cardurilor pentru tranzacţii zilnice ar spori veniturile statului cu 700-1,6 miliarde de euro pe an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO