Business Internaţional

Creşte numărul cazurilor de Ebola din Uganda

Creşte numărul cazurilor de Ebola din Uganda

Autor: Petru Mazilu

23.10.2022, 14:48 28

Autorităţile din Uganda anunţă că alte două cazuri de Ebola au fost confirmate într-un spital din Kampala.

Două persoane aflate într-o unitate de izolare a principalului spital din Uganda au fost testate pozitiv pentru Ebola, ridicând la cinci numărul total de cazuri înregistrate în respectiva instituţie, a declarat duminică ministrul Sănătăţii din ţara africană, citat de Reuters.

Cele cinci cazuri confirmate în Kampala reprezintă prima transmitere cunoscută a virusului în oraş, la câteva zile după ce Ministerul Informaţiilor a anunţat că epidemia de Ebola din ţară este sub control şi că se aşteaptă să se încheie până la sfârşitul anului.

Ministrul Sănătăţii, Jane Ruth Aceng, a spus că trei pacienţi dintre cele 60 de persoane aflate în izolare la Spitalul Mulago din Kampala au fost testaţi pozitiv pentru boala cu o zi mai devreme.

Ea spusese că cele trei persoane infectate au fost în contact cu un pacient din districtul Kassanda, în centrul Ugandei, care a murit la Mulago.

Guvernul a introdus o carantină de trei săptămâni în jurul districtelor Mubende şi Kassanda din centrul Ugandei, epicentrul focarului de Ebola. Potrivit datelor oficiale, epidemia a infectat 65 de persoane şi a ucis 27. Nu este clar dacă statistica include şi cazurile noi din Kampala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO