Business Internaţional

Creşteri pe Wall Street şi în Asia, după ce Fed se angajează din nou să hrănească economia

 Creşteri pe Wall Street şi în Asia după ce Fed se angajează din nou să hrănească economia

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

31.08.2011, 10:31 803

Bursele americane şi asiatice au crescut, dar SUA a fost dominată de volatilitate, după publicarea înregistrărilor celei mai recente şedinţe de politică monetară a Federal Reserve, scrie Reuters.

După scăderi de circa 1% în debutul şedinţei, Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 0,18%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a avansat cu 0,23%. Piaţa Nasdaq a închis cu un avans de 0,55%.


Acţiunile listate pe Wall Street au crescut puternic spre sfârşitul şedinţei, după apariţia procesului verbal al şedinţei Fed din 9 august, în care se arată că oficialii băncii centrale iau în calcul măsuri îndrăzneţe pentru sprijinirea creşterii economice.

Bursele din Asia au închis miercuri în urcare, cu creşteri puternice în Coreea de Sud şi stagnare la Tokyo, iar pieţele europene urmează să deschidă pozitiv, datorită aşteptărilor la noi măsuri de stimulare a economiei din partea Federal Reserve.

Indicele MSCI Asia Pacific al pieţelor asiatice din afara Japoniei a urcat cu 0,9%, sprijinit de creşterea de 1,7% a pieţei de la Seoul. Bursa de la Tokyo a închis în stagnare, mulţi investitori hotărând să vândă în câştig după patru şedinţe consecutive de apreciere a acţiunilor.

MSCI Asia Pacific este însă în scădere cu 9,5% pe ansamblul lunii august, în timp ce indicele FTSEurofirst 300 al pieţelor europene a coborât cu 13%, iar indicele DAX al bursei de la Frankfurt a pierdut 21%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels