Business Internaţional

Cum ar putea ajunge Twitter instrument de făcut bani pe bursă

Cum ar putea ajunge Twitter instrument de făcut bani pe bursă

Autor: Andrei Chirileasa

09.03.2011, 14:11 24

Un britanic de 28 de ani, Paul Hawtin, va lansa un fond dehedging de 25 de milioane de lire sterline cu care speră să obţinărandamente de 15-20% pe an pe baza unei aplicaţii informatice careva urmări postările zilnice de pe reţeaua de socializare Twitter,informează CNBC.

Hawtin a avut această idee după ce a citit un studiu realizat deamericanul Johan Bollen, profesor de informatică la Universitateadin Indiana, care a descoperit că mesajele postate zilnic peTwitter pot prognoza evoluţia indicelui american Dow JonesIndustrial Average (DJIA) cu o precizie de 87%. Bolen va ficonsultant în acest proiect.

Fondul de hedging, Derwent Capital, va fi lansat la începutullunii aprilie şi va folosi modele cantitative pentru a răsfoizilnic milioane de postări pe Twitter în încercarea de a descoperischimbări de sentiment care ar putea da semnale privind evoluţiaacţiunilor în următoarele zile.

Autoarea articolului susţine că aceasta este una dintre cele maicurajoase tentative de a descifra psihologia pieţelor financiaredin ultimii ani şi ar putea avea rezultate dezamăgitoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO