Business Internaţional

Cum justifică huliganii violenţele din Marea Britanie: "Guvernul ia totul. A venit şi rândul nostru să ne servim". Retailerii reclamă pierderi de zeci de mil. de lire

Cum justifică huliganii violenţele din Marea Britanie: "Guvernul ia totul. A venit şi rândul nostru să ne servim". Retailerii reclamă pierderi de zeci de mil. de lire

Autor: Valentin Vidu - Mediafax, Marius Oncu

09.08.2011, 18:41 2102

"Guvernul ia totul, bani pentru şcoli şi totul, iar, acum, avenit rândul nostru să ne servim". Astfel îşi explică acţiunileunul dintre sutele de huligani care au atacat în ultimele nopţimagazinele din Londra.

Locuitorii cartierelor scumpe Ealing şi Claphman, afectate detulburările care s-au extins în capitala britanică de la sfârşitulsăptămânii, şi-au descoperit, fără să le vină să creadă, magazineleîn ruine şi străzile devastate, peste noapte, de grupuri de tineri,relatează AFP.

"Era ca o zonă de război. Era anarhie totală", declară PaulWalters, în vârstă de 32 de ani, un locuitor din Ealing, o zonărezidenţială verde, din vestul Londrei.

"I-am văzut incendiind aceste două maşini şi distrugând magazine(...). Au intrat şi s-au servit", afirmă un alt rezident, GavinStephen, în vârstă de 34 de ani. "Este ridicol. Dacă aş fi fostpoliþist, i-aş fi bătut de i-aş fi făcut praf. Dar ei nu i-auoprit", şi-a exprimat el regretul.

Retailerii britanici se confruntă cu pierderi şi costuri de zecide milioane de lire sterline în urma revoltelor, jafurilor şiincendierilor din Londra şi alte oraşe britanice, iar afacerile maimici ar putea chiar intra în faliment, au avertizat reprezentanţiai sectorului, citaţi de Reuters.

"Totalul se va ridica la zeci de milioane de lire sterlinepentru pagube, furturi şi reducerea vânzărilor", a declarat RichardDodd, şeful departamentului de presă al Consorţiului RetailerilorBritanici, organizaţie care reprezintă circa 90% din retaileriilocali.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO