Business Internaţional

Cum trăieşte în Rusia cel mai mare coşmar al spionajului american

Cum trăieşte în Rusia cel mai mare coşmar al...

Autor: Ştefan Stan

28.09.2013, 19:22 10215

Fostul analist CIA, Edward Snowden, care a dezvăluit informaţii confidenţiale despre Statele Unite, rămâne sub pază la o adresă secretă din Rusia, avocatul americanului susţinând că până şi o vizită din partea familiei i-ar putea pune în pericol siguranţa, scrie AFP.

Snowden a evitat contactul cu media din iunie, când a ajuns în Rusia, iar avocatul său, Anatoly Kucherena a devenit neoficial purtătorul său de cuvânt.

“În acest moment sunt singura legătură a lui Edward cu lumea externă. Chiar şi contactul cu familia este mediat de mine”, a declarat Kucherena. 

De asemenea, avocatul susţine că fostul analist CIA a făcut progrese rapide în învăţarea rusei.

Edward Snowden este căutat de Statele Unite după ce a dezvăluit informaţii despre un raport masiv de supraveghere făcut de NSA (Agenţia Naţională de Securitate).

În timp ce îi descria existenţa izolată, Kucherena a spus că Snowden nu regretă că a renunţat la viaţa lui din Statele Unite.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat luna aceasta că “Snowden este un tip ciudat, care s-a condamnat singur la o viaţă grea”.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO