Business Internaţional

De ce este diferită concedierea unui director faţă de cea a unui angajat. VIDEO

De ce este diferită concedierea unui director faţă de...

Autor: Ştefan Stan

16.03.2014, 18:12 294

Ben Horowtiz, un investitor şi scriitor american, explică pentru Business Insider atitudinea corectă pe care ar trebui să o adopte companiile în momentul în care concediază un executiv.   

„Primul lucru pe care trebuie să îl facă CEO-ul este să înţelegi unde a greşit executivul. În general, executivii nu eşuează pentru că sunt leneşi sau nu au competenţa necesară, ci pentru că nu sunt persoana potrivită pentru ceea ce caută compania în acel moment. Poate sunt potriviţi pentru unele firme, dar nu pentru acea companie specifică, pentru că nu au nu pot comunica bine cu ceilalţi angajaţi sau nu se pot adapta stilului de conducere necesar pentru a avea succes în industria respectivă. Parţial, această situaţie este  şi din vina celor care au angajat executivul, pentru că nu au cercetat destul de amănunţit istoricul persoanei şi stilul acesteia de a lucra”, a declarat Horowtiz.

„Este important să fii sincer legat de aspectele la care executivul nu a performat, pentru că altfel se perpetuează o stare care va dauna companiei. În acest caz, există o distanţă între ceea ce poate oferi executivul în cauză şi ceea ce are nevoia compania, spaţiu care nu poate fi umplut în acel moment. Trebuie ca persoana care îi dă vestea că urmează să fie concediat să îi explice clar aceste lucruri. Acesta ar trebui să fie modul de abordare a concedierii unui executiv, nu învinuirea acestuia pentru incompatibilitatea cu firma”, a adăugat Horowtiz. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO