Business Internaţional

Declaraţia săptămânii: Fostul CEO de la Yahoo, despre concedierea prin telefon: "Mi-au tras-o!"

Declaraţia săptămânii: Fostul CEO de la Yahoo, despre concedierea prin telefon: "Mi-au tras-o!"

Autor: Radu Racu

11.09.2011, 15:18 633

Fostul director executiv al Yahoo, Carol Bartz, concediată prin telefon de consiliul de administraţie pentru că nu a reuşit să atingă ţintele impuse în contract, a declarat săptămâna aceasta într-un interviu pentru revista Fortune că membrii boardului "mi-au tras-o" prin această decizie. "These people fucked me over", spune fostul executiv în primul interviu acordat după concediere.

Carol Bartz a fost până în momentul concedierii unul dintre cei mai criticaţi executivi de pe Wall Street. Ea este recunoscută şi pentru limbajul mai puţin corporatist pe care îl abordează.

"Îmi pare foarte rău să vă anunţ că tocmai am fost concediată prin telefon de către preşedintele consiliului de administraţie al Yahoo!. A fost o plăcere să lucrez cu voi toţi şi vă doresc toate cele bune de acum înainte", scria miercuri Bartz, într-un scurt mesaj pe e-mail trimis angajaţilor.

Bartz este şi directorul executiv al Yahoo! care a blocat imediat după preluarea mandatului planurile abia anun­ţate ale companiei online americane de extindere pe mai multe pieţe emergente, printre care România, Rusia şi Turcia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO