Business Internaţional

Delphi, ajutata cu 2 miliarde de dolari

31.10.2005, 17:44 11

Producatorul american de componente auto Delphi va imprumuta 2 miliarde de dolari (1,65 mld. euro) pentru a plati angajatii si pentru a acoperi costurile zilnice pe care le presupune desfasurarea activitatii, pe masura ce incearca sa isi revina dupa protectia impotriva falimentului, scrie BBC News.

Delphi, care a inregistrat o pierdere de 741 de milioane de dolari (611 milioane de euro) in prima jumatate a anului 2005, a aplicat pentru protectia impotriva falimentului (capitolul 11) la inceputul acestei luni, dand vina pe situatia proasta de pe piata auto americana.

Compania se afla in plin proces de restructurare financiara, dar a avertizat ca va fi nevoita sa reduca numarul de angajati, salariile si beneficiile.

Problemele cu care s-a confruntat Delphi au afectat fosta companie mama General Motors. Actiunile grupului american au scazut cu 7% dupa ce Delphi a dezvaluit ca este investigata de autoritatile care supravegheaza piata americana pentru modul in care isi satisface obligatiile legate de fondurile de pensii.

Compania a anuntat ca va subscrie mare parte din datorii la fondurile de pensii ale producatorului de piese auto.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO