Business Internaţional

Deutsche Bank nu intra in jocul consolidarilor

23.05.2007, 17:40 14

Directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann, a spus ca nu vede o fuziune intre banca sa si un alt jucator mare din sector, scrie Market Watch.
"Daca am realiza o fuziune cu o companie straina, am putea crea o banca mare", a spus Ackermann. Dar in acest caz sediul bancii nu ar mai fi in Germania, a spus el, si "nu am dori asa ceva".
Directorul executiv al bancii germane a mai spus de asemenea ca banca nu este interesata de o achizitie majora. "Nu vad nici o banca in stare sa se alinieze cu portofoliul nostru de investitii bancare, administrare de fonduri sau private banking", a spus Ackermann.
"Sunt multi cei care ar dori o fuziune cu Deutsche Bank, dar din nou, asta ar insemna parasirea Germaniei", a spus Ackermann.
Ca urmare a valului de consolidare din sectorul bancar european, Deutsche Bank ramane in urma fata de celelalte banci din Europa in privinta capitalizarii. Dar Ackermann se indoieste de valoarea marimii: "Cat de importanta este capitalizarea?".
"Daca privesti Citigroup sau HSBC, acestea au o capitalizare mare, dar nu si actionari fericiti", a spus Ackermann, adaugand ca "prioritatea noastra sunt actionarii" si cresterea pretului actiunilor. Ackermann a amintit ca, in vreme ce capitalizarea poate fi importanta pentru clienti datorita pozitiei pe piata si puterii financiare, in ceea ce priveste divizia de investitii, Deutsche Bank este pe locul trei, iar cand vine vorba de administrarea fondurilor, este in primii cinci.
Deutsche Bank nu este interesata nici de concurenta sa germana Commerzbank, a mai spus Ackermann.
"Asta ar insemna achizitia unei banci cu acelasi profil si ar aduce pierderi afacerii. Nu vad potentialul de dezvoltare prin cumpararea Commerzbank", a spus directorul executiv.
In schimb, el a afirmat ca ar fi interesat de achizitii in domeniul administrarii fondurilor si private banking.
Ackermann a spus ca prioritatea bancii este sa convinga piata cu performanta sa operationala si a accentuat cresterea puternica pe care a obtinut-o in ultimii ani.
Directorul executiv al Deutsche Bank nu a respins o participare la al doilea val de consolidare. "Daca va veni un al doilea val de consolidare, care va aduce un interes in Europa de Est, vom participa si noi", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO