Business Internaţional

Din rivale, Euronext si iX ar putea deveni partenere

19.07.2000, 00:00 12



Presedintele bursei din Frankfurt, Werner Seifert, s-a declarat in favoarea unei realizarii in timp a unei aliante intre iX, care va rezulta in urma fuziunii burselor din Frankfurt si Londra, si Euronext, piata bursiera creata prin alianta burselor din Paris, Amsterdam si Bruxelles.

"Bursa din Paris este o piata foarte atractiva. Alianta iX-Euronext este foarte posibila intr-o etapa viitoare", a declarat Seifert. Crearea Euronext se va finaliza in septembrie.

Seifert a subliniat ca proiecul iX ramOne deschis aliantelor si cu alte piete bursiere, insa eventualii pasi in aceasta directie "vor lua forma unor fuziuni si nu a unor asocieri". "Fuziunile sunt deseori contestate, insa creeaza valoare adaugata", a adaugat oficialul german.

Insa, inainte de a se preocupa de gasirea unor noi parteneri, iX intentioneaza sa ofere cele mai reduse costuri de tranzactii bursiere la nivel mondial.

Pe termen scurt, iX va integra, conform prevederilor, bursele din Milano si Madrid. Cele doua burse, cu care a fost semnata o scrisoare de intentie, se vor alatura iX la inceputul anului 2001.

Bursele din Londra si Frankfurt au dat publicitatii luni un document care detaliaza proiectul de fuziune anuntat la inceputul lunii mai si care va fi supus votului actionarilor la 14 septembrie

Fuziunea planificata a burselor din Londra si din Frankfurt va costa 85 milioane de lire sterline (peste 135 milioane de euro), cu 10 milioane de lire sterline mai mult decOt se estimase initial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO