Business Internaţional

Directorul Boeing, dat afara dupa un scandal cu tenta sexuala

08.03.2005, 00:00 14

Harry Stonecipher, directorul executiv al companiei Boeing - al doilea mare producator de avioane, a fost fortat sa demisioneze dupa ce s-a descoperit ca avea o relatie intima cu o colega de serviciu, informeaza Bloomberg.


Reprezentantii Boeing au declarat ca Harry Stonecipher a fost inlocuit deoarece s-a considerat ca aceasta aventura i-ar fi afectat negativ "capacitatea de a conduce compania".


Consiliul director a declarat ca compania a luat aceasta decizie impotriva fostului director dupa ce a primit o informatie anonima cu 10 zile in urma. Pe baza acestei informatii, presedintele Consiliului de Administratie Lewis Platt a cerut inceperea unei investigatii referitoare la acest caz. In urma cercetarilor s-a stabilit ca desi relatia a fost una consensuala, aceasta a afectat capacitatea domnului Stonecipher de a conduce compania si s-a stabilit ca va avea o influenta negativa asupra viitorului firmei. In urma informatiilor primite, conducerea a cerut demisia directorului general, care nu s-a impotrivit acestei masuri.


Stonecipher, in varsta de 68 de ani, s-a intors la conducere dupa pensionare, pentru a deveni director executiv, intr-un moment in care Boeing era afectat de scandaloasa preluare a Air France. El va fi inlocuit de directorul financiar James Bell, in varsta de 56 de ani, dupa cum au declarat ieri reprezentantii companiei din Chicago.



Boeing a declarat ca "deruleaza momentan o preluare de anvergura" si ca va accelera cautarile pentru un nou director executiv, luand in considerare atat candidati din interiorul companiei, cat si din exetrior. Ei au specificat insa ca Bell nu este un candidat pentru aceasta pozitie.



Reprezentantii companiei au accentuat faptul ca aceasta schimbare nu are nici o legatura cu performantele companiei, ci cu implementarea principiilor etice in interiorul ei.



Purtatorul de cuvant al Boeing, John Dern, a refuzat sa faca public numele femeii implicate in acest scandal si sa ofere informatii referitoare la pozitia acesteia in cadrul companiei, specificand ca ea nu era subordonata direct lui Stonecipher.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO