Business Internaţional

Directorul CIA: Încetarea acordului nuclear cu Iranul ar reprezenta "culmea nebuniei"

Directorul CIA: Încetarea acordului nuclear cu Iranul ar...

Autor: Raluca Manga

30.11.2016, 13:53 120

În campania sa, Trump a ameninţat cu renunţarea la acordul cu Iranul şi a făcut aluzie la o cooperarea mai strânsă cu Rusia.

Brennan a emis un avertisment către viitoarea Administraţie Trump privind poziţia adoptată de acesta în timpul campaniei de a abandona acordul nuclear cu Iranul. "Cred că ar fi dezastrous", a spus Brennan.

"Mai întâi de toate, ar fi fără precedent ca o Administraţie să anuleze un acord încheiat de Administraţia precedentă", a spus el. "Cred că ar fi culmea nebuniei dacă următoarea Administraţie ar anula acel acord", a averizat el.

În cadrul interviului, John Brennan, care îşi va încheia mandatul în ianuarie 2017, l-a avertizat de asemenea pe noul preşedinte să fie precaut în ceea ce priveşte promisiunile Rusiei, atribuind Moscovei principala vină pentru suferinţa populaţiei din Siria.

"Cred că preşedintele Trump şi noua Administraţie trebuie să dea dovadă de prudenţă vizavi de promisiunile Rusiei", a declarat Brennan pentru BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO