Business Internaţional

Donald Trump: Americanii sunt pregătiţi pentru un atac din partea regimului Phenian. Soluţiile militare sunt pe deplin funcţionale

Donald Trump: Americanii sunt pregătiţi pentru un atac...

Autor: Andrei Ionascu

11.08.2017, 15:20 206

"Soluţiile militare sunt pe deplin funcţionale, pregătite şi armate, în cazul în care Coreea de Nord va acţiona neînţelept. Să sperăm că Kim Jong Un va găsi o altă cale!", a spus Trump pe contul de Twitter.

După ce preşedintele SUA a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord", regimul Kim Jong-Un a atras atenţia că analizează posibilitatea de a face o demonstraţie de forţă prin lansarea unor rachete în largul Insulei Guam, teritoriu aparţinând Statelor Unite.

În cadrul unei conferinţe la clubul de golf din Bedminster, New Jersey, Donald Trump a sugerat că ameninţarea sa anterioară nu a fost suficientă şi că este timpul ca un preşedinte american "să ia o poziţie pentru ţară".

Insula Guam este un teritoriu american situat în Oceanul Pacific. Autorităţile insulei au emis, vineri, un comunicat în care le oferă locuitorilor sfaturi cu privire la pregătirea pentru un atac cu rachete.

Aproximativ 7.000 de militari sunt staţionaţi în bazele americane de pe Insula Guam. De asemenea, pe insulă sunt elemente antibalistice ale Terminalului de apărare de mare altitudine (THAAD). Japonia a anunţat că poate doborî o eventuală rachetă lansată de Coreea de Nord spre Insula Guam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO