Business Internaţional

Dragonul se trezeşte. Noul plan al Beijingului de a relua creşterea economică masivă: China anunţă reduceri de taxe pentru companii, pentru a stimula economia

Dragonul se trezeşte. Noul plan al Beijingului de a...

Autor: Bianca Ciocotisan

30.08.2018, 16:12 311

Consiliul de Stat din China a anunţat joi tăieri de taxe, menite să reducă costurile firmelor cu peste 6,5 miliarde de dolari (45 de miliarde de yuani). Beijingul accelerează investiţiile legate de infrastructură şi oferă ajutor companiilor mai mici, deoarece economia ţării decelerează, iar tensiunile comerciale cu SUA se intensifică.

„Tăierea taxelor şi reducerea costurilor sunt o iniţiativă cheie în implementarea politicii fiscale active şi asigurarea unei economii stabile”, precizează Cabinetul, într-un comunicat preluat de BBC.

De asemenea, statul chinez a decis să majoreze rata de reducere a taxelor la export pentru anumite produse şi a crescut plafonul pe care băncile îl pot ainge pentru a împrumuta firmele mici, pentru a nu plăti impozit pe veniturile din dobânzi.

O altă măsură îi priveşte pe investitorii străini care nu vor trebui să plătească impozitul pe întreprinderi sau pe valoarea adăugată pentru veniturile din dobânzile pe piaţa internă a obligaţiunilor, pe o perioadă de trei ani.

China a mai transmis, joi, că divergenţele comerciale cu Statele Unite pot fi rezolvate doar prin discuţii bazate pe egalitate şi că va continua deschiderea constantă a economiei sale, indiferent de acţiunile SUA, relatează Reuters.

„Singura alegere corectă în rezolvarea divergenţelor comerciale dintre China şi SUA este prin discuţii bazate pe sinceritate şi egalitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerţului, Gao Feng, într-o informare periodică.

„Indiferent de măsurile represive adoptate de SUA, China va impulsiona cu fermitate şi în mod constant reforma şi deschiderea în ritm propriu”, a adăugat acesta.

Unele companii chineze şi străine din China au fost afectate de tarifele SUA şi încearcă să atenueze impactul, a spus Gao, fără a da detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO