Business Internaţional

După baghete, parizienii pot de-acum cumpăra cârnaţi şi fripturi de la automate

După baghete, parizienii pot de-acum cumpăra cârnaţi...

Autor: CătăIina Apostoiu

20.03.2016, 13:11 369

După mult-iubitele baghetele, parizienii îşi pot cumpăra acum non-stop fripturi şi cârnaţi de la automate, scrie CNBC.

Într-un oraş plin de mini-magazine unde prânzurile lungi sunt în continuare o parte esenţială din stilul de viaţă francez, automatul roşu strălucitor instalat recent pe Rue de Charonne din estul Parisului pare uşor nelalocul lui.

Zona nu duce lipsă de magazine alimentare şi carne, însă acest lucru nu i-a oprit pe proprietarii unuia dintre magazinele respective, Florence şi Michel Pouzol de la “L’ami Txulette”, să investească 40.000 de euro pentru a-şi pune în practică proiectul, de vânzare de produse din carne de la automate.

“Avem închis două zile: duminica şi lunea”, afirmă Florence Pouzol. “Astfel, cu aceste automate ideea este să-i deservim pe clienţi în weekend, cât şi după închiderea magazinelor”.

L’ami Txulette este specializat pe produse din Ţara Bascilor. De la automate, care acceptă cash sau carduri de credit, clienţii pot cumpăra de asemenea o mare varietate de delicatese tradiţionale. Oferta include şi fripturi. În medie, produsele sunt cu 20 eurocenţi mai scumpe decât cele vândute în magazine.

Cea mai mare parte a magazinelor rămân închise duminica în Franţa, însă cei doi Pouzol sunt încrezători că Franţa şi obiceiurile francezilor se schimbă rapid.

În timp ce automatele de baghete se bucură de succes în întreaga Franţă, cele de produse din carne sunt doar la început în această ţară. Primul automat de acest tip a fost instalat trei ani în urmă în orăşelul Garat din vest de către un măcelar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO