Business Internaţional

Dupa ce a incercat sa acopere scurgerea de petrol pana si cu namol, BP cade cu 12% la bursa din Londra

Dupa ce a incercat sa acopere scurgerea de petrol pana si cu namol, BP cade cu 12% la bursa din Londra
01.06.2010, 10:59 15

Compania petroliera BP a incercat sa toarne tone de namol inincercarea de a acoperi scurgerea de petrol din Golful Mexic siextinderea petei de petrol in apele americane, fara insa a avearezultate notabile, titlurile companiei incepand ziua de marti incadere cu 12%, informeaza MarketWatch.

Declinul inregistrat la Bursa din Londra a sters 10,44 miliardede lire sterline din capitalizarea BP, titlurile pierzandu-si otreime din valoare de la explozia de pe platforma DeepwaterHorizon, de la 20 aprilie.

BP a avut multe incercari de a tine sub control pata de petrolfara insa ca acestea sa dea rezultatele scontate. In prezent,compania lucreaza la realizarea de puturi in vederea scaderiipresiunii putului principal, dar un asemenea plan nu se va incheiapana in august.

Pana acum costul incercarilor de a tine sub control pata depetrol din Golful Mexic s-a ridicat la 990 de milioane de dolari.Analistii se asteapta la inca cateva miliarde de dolari cheltuitepentru acoperirea daunelor si operatiunile de curatare aapelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO