Business Internaţional

După FT, Pearson îşi vinde şi participaţia la Economist Group

După FT, Pearson îşi vinde şi participaţia la...

Autor: CătăIina Apostoiu

27.07.2015, 00:03 132

După ce a vândut ziarul de business Financial Times către compania de media japoneză Nikkei la sfârşitul săptămânii trecute, grupul britanic Pearson îşi confirmă planurile de vânzare a participaţiei de 50% deţinute la Economist Group, care deţine titlul The Economist, potrivit BBC News.

Oficialii grupului Pearson au anunţat că poartă discuţii privitoare la vânzarea Economist, dar că „nu este sigur că procesul va conduce la o tranzacţie“.

Miza este extrem de mare, un singur articol din FT sau Economist putând avea un impact major asupra pieţelor.

Grupul britanic nu a menţionat numele potenţialilor cumpărători, însă familia italiană Agnelli a anunţat recent că este în discuţii pentru a-şi majora deţinerea. Exor, divizia de investiţii a familiei italiene, deţine în prezent 4,72% din Economist Group.

Printre alţi acţionari ai Economist se numără familiile Cadbury, Rothschild şi Schroder.

Potrivit Financial Times, pachetul de 50% este evaluat la 400 milioane de lire sterline (565,5 milioane euro), iar vânzarea ar putea fi încheiată în decursul acestei veri.

Economist Group include revista The Economist, compania de cercetare Economist Intelligence Unit şi furnizorul de informaţii legislative CQ Roll Call.

Către sfârşitul săptămânii trecute, Pearson a vândut FT în schimbul sumei de 844 milioane de lire sterline (1,19 miliarde de euro) ca parte a strategiei grupului britanic de a se concentra exclusiv asupra pieţei educaţiei.

Cumpărătorul, compania de media japoneză Nikkei, s-a angajat să respecte independenţa editorială a FT, relatează Bloomberg.

Cel mai mare grup de ştiri financiare al Japoniei nu are nicio intenţie să reducă stafful editorial al FT şi va „furniza sprijin financiar pentru extinderea în continuare a segmentului de ştiri digitale“, a anunţat Naotoshi Okada, directorul executiv al companiei cu sediul în Tokio.

Tirajul total al FT a crescut cu peste 30% în ultimii cinci ani, până la 737.000 de copii. The Economist a înregistrat un tiraj de 1,6 milioane de copii la sfârşitul anului 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO