Business Internaţional

E.on este pe punctul de a salva tranzactia de achizitie a Ruhrgas

29.01.2003, 00:00 15

Eon, grupul german de utilitati, se apropie de salvarea tranzactiei de preluare a Ruhrgas, dupa ce a incheiat acorduri in afara instantelor de judecata cu sapte dintre cele noua companii care ridicasera obiectii referitoare la aceasta tranzactie, in valoare de 10,4 miliarde euro.
Totusi, surse apropiate negocierilor, citate de Finanacial Times, au spus ca sansele unui compromis sunt echilibrate, deoarece trebuie ajunsa la o intelegere pana cel tarziu astazi, cand instanta locala din Dusseldorf a programat intalnirea preliminara, cand se crede ca va decide blocarea temporara a tranzactiei.
Desi autoritatile germane antitrust au ratificat preluarea, companiile rivale de utilitati au initiat o actiune in justitie care ar putea intarzia cu mai multe luni incheierea efectiva a tranzatiei, pana la solutionarea tuturor procedurilor legale.
Eon a continuat discutiile de negociere in weekend, ajungand aproape de semnarea acordurilor scrise cu sapte dintre companiile de utilitati rivale.
Desi acordurile incheiate in afara curtii de justitie vor costa Eon cateva sute de milioane de euro, acesta este un pas important pentru indeplinirea ambitiei Eon de a deveni unul dintre jucatorii majori ai industriei europene de gaze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO