Business Internaţional

Elicopterul Huey, veteran în Vietnam, se pregăteşte de a doua tinereţe: iese la pensie după 2040

 Elicopterul Huey, veteran în Vietnam, se pregăteşte de a doua tinereţe: iese la pensie după 2040

Autor: Gabriel Razi

24.04.2012, 17:43 1304

Elicopterul UH-1N Huey, devenit celebru după ce a fost folosit în timpul conflictului din Vietnam, ar putea primi şansa pentru o a doua tinereţe în condiţiile în care autorităţile de Washington iau în considerare folosirea aparatului de zbor până în 2042, scrie publicaţia Defense News.

Aviaţia Militară a Statelor Unite ia însă în considerare lansarea unui program de investiţii pentru Huey astfel încât acesta să poată face cerinţelor actuale în ceea ce priveşte anduranţa, autonomia, viteza, sistemele de comunicaţie sau navigaţia.

Decizia de a prelungi durată de viaţă a elicopterului Huey a venit după ce Aviaţia Militară a Statelor Unite nu a reuşit să achiziţioneze un alt elicopter mai nou ca urmare a constrângerilor bugetare.

Una dintre principalele misiuni îndeplinite în prezent de elicopterele Huey este paza bazelor militare din nordul Statelor Unite, unde sunt depozitate rachetele nucleare intercontinentale.

În plus elicopterul este folosit pentru transportul înalţilor oficiali la Washington însă apartul este responsabil şi pentru o potenţială evacuare a capitalei americane în cazul unui atac sau al unui dezastru natural.

Decizia de prelungi durata de viaţă a elicopterului Huey nu este prima mişcare de acest tip făcută de autorităţile de la Washington. La începutul acestui an, oficiali militari americani au anunţat că vor renunşa la achiziţia de avioane de spionaj fără pilot RQ-4 Global Hawk din cauza costurilor mari ale unui astfel de program.

În consecinţă, aviaţia americană va continua să folosească până în 2023 avionul de spionaj U2, conceptu în timpul Războiului Rece în anii 1950

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO