Business Internaţional

Euro Disney se pregateste sa stranga 250 mil. euro

27.05.2004, 00:00 13

Euro Disney se pregateste sa lanseze o operatiune de majorare a capitalului cu 250 mil. euro (302 mil. dolari) dupa ce a ajuns la o intelegere cu principalii sai creditori asupra unei restructurari financiare, scrie Financial Times.
Mult - indatorata companie, care opereaza cea mai vizitata atractie a Europei, parcul de distractii Disneyland din nordul Parisului, se afla in discutii cu creditorii sai din luna noiembrie a anului trecut.
Directorii executivi familiari cu negocierile au spus ca Walt Disney, grupul american care este cel mai mare actionar al Euro Disney, cu o participatie de 39,1%, de-abia acum a ajuns la o intelegere cu bancile creditoare ale grupului.
Aceste institutii financiare sunt Caisse des Depots et Consignations, banca de investitii detinuta de statul francez, banca respectiva fiind si cel mai mare creditor al Euro Disney; Calyon Corporate and Investment Bank si BNP Paribas.
Tranzactia urmeaza sa fie ratificata pana la data de 31 mai si de celelalte banci creditoare, dupa aceasta data urmand sa expire perioada de gratie acordata de creditori. Balanta va fi garantata jumatate de CGC Ixis, o divizie a Caisse des Depots, iar cealalta jumatate de un grup de banci, condus de Citigroup, ABN Amro si NM Rotschild. 
Potrivit intelegerii,  The Walt Disney Company a acceptat sa garanteze 100 mil. euro din operatiunea de strangere de fonduri. Valoarea datoriilor Euro Disney se ridica la sfarsitul lunii martie la 2,4 mld. euro, din aceasta suma mai mult de 900 mil. euro reprezentand datorii fata de CDC.
Compania Walt Disney a mai hotarat ca Euro Disney sa reia plata caselor regale pentru folosirea marcilor sale numai dupa atingerea unor anumite tinte financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO