Business Internaţional

Europenii îşi ”beau singuri” zilele: Obiceiurile de băut alcool ale europenilor reprezintă un risc major de dezvoltare a cancerului

Europenii îşi ”beau singuri” zilele: Obiceiurile de...

Autor: Ştefan Stan

04.07.2017, 17:08 252

Obiceiurile de băut ale europenilor îi pun în faţa unui risc crescut de cancer digestiv, potrivit celor mai recente descoperiri medicale, scrie Bloomberg.

În medie,un european bea între una şi patru băuturi pe zi, destul să fie clasificaţi drept băutori moderaţi şi să crească riscul pentru cancel colorectal şi de esofag, potrivit unui raport al United European Gastroenterology, o coaliţie nonprofit de specialişti.

”Cei mai mulţi oameni nu sunt conştienţiu că alcoolul este un factor de risc în cadrul acestor tipuri de cancer. Evidenţa epidemiologică este clară cu privire la această asociaţie”, a spus Profesorul Helena Cortez-Pinto, doctor la Spitalul Universitar Santa Maria din Lisabona.

Grupul a analizat datele colectate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care arată că europenii beau mai mult decât locuitorii oricărui alt continent, în medie 11,2 litri de alcool pe an – echivalentul a 2 băuturi pe zi.

Americanii beau cu 20% mai puţin alcool decât europenii, în timp ce africanii beau la jumătate. Unu din cinci europeni peste vârsta de 15 ani bea peste 4 băuturi alcoolice cel puţin o dată pe săptămână.

American Cencer Socity susţine noile descoperiri, punctând că limitarea consumului de alcool la mai puţin de două băuturi pe zi pentru bărbaţi şi una pentru femei ar putea avea mai multe efecte benefice, inclusiv scăderea riscului de cancer colorectal.

 Aproape una din fiecare patru boli gastrointestinale pot fi atribuite consumului de alcool, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 Potrivit OMS, cazurile de cancer ar urma să crească de la 14 milioane în 2012 la 22 de milioane în 2030. În acelaşi timp, fatalităţile ar urma să crească de la 8,2 milioane la 13 milioane. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO