Business Internaţional

Exodul "biblic" din Africa hrăneşte retorica împotriva imigranţilor

 Exodul biblic din Africa hrăneşte retorica împotriva imigranţilor

Autor: Radu Racu

17.03.2011, 13:22 58

Sute de bărci care pleacă pline cu imigranţidin Africa spre Europa găsesc laapropierea de coastele Italiei, în regiuneaLampedusa panouri uriaşe cu mesajul "Plecaţiînapoi", o situaţie care exprimă flagrant tensiunile şi retoricaanti-imigranţi, scrie Bloomberg.

"Nu trebuie să fie lăsaţi să debarce", spune Marine LePenn, fiica celebrului politician extremist francez, înprezent preşedintă a Fornutului Naţional Francez Anti-Imigrare."Trimiteţi bărci cu mâncare dar nu-i lăsaţi să debarce", spunenaţionalista franceză.

Insula Lampedusa este cea mai apropiată aşezareeuropeană de coastele Africii şi se luptă acum să gestioneze valulde imigranţi africani care încearcă să scpe de tensiunile de pecontinent.

"Este evident că Italia a fost abandonată de Europa", a declaratsăptămâna trecută la Bruxelles ministrul italiande externe Franco Fratini. "Nu putem să fim jandarmul Europei", apunctat el.

Războiul civil din Libia care durează acum demai bine de o lună a ucis 6.000 de persoane, a dus preţulpetrolului la mximul ultimilor doi ani şi jumătate şi adeclanşat ceea ce ministrul italian de interne Roberto Maroni anumit un "exod biblic".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO